Atogrąžinės salotos su vištiena

Ingridientai:
6 porcijos

1 svogūno,
1 morkos,
4 salierų lapkočių,
Prieskonių mišinio;
1 litro vandens,
10-12 juodųjų pipirų grūdelių,
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odelės (apie 750 g),
1 meliono (apie 500 g),
1 papajos (apie 250 g),
1 mango (apie 375 g),
250 ml jopgurto,
po 1,25 ml (1/4 arb. šaukšt.)
kardamono ir kalendros,
1 citrinos,
druskos.
Gaminimas
Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Suriškite į ryšelį petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Pripilkite platų puodą vandens. Sudėkite į jį pipirus, daržoves ir prieskonių mišinį. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių.

Nuo vištos krūtinėlių nupjaukite kremzles. Sudėkite į puodą ir virkite ant mažos ugnies 12 minučių. Melioną ir papają perpjaukite pusiau. Išimkite sėklas, meliono gremžtuku išgremžtus minkštimo rutuliukus sudėkite į dubenį. Perpjaukite mango pusiau ir, supjaustę kubeliais, sudėkite į dubenį.

Iš paprasto jogurto, maltų priekonių ir citrinos sulčių pagaminkite padažo. Pasūdykite pagal skonį. Supilkite į dubenį ir gerai viską sumaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!