20 rezultatų ieškant "verdant"
Šokoladiniai irisai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: (25 saldainiai) 125g grietinėlės 100g cukraus 50g švelniai kartaus šokolado Šaukštelis kakavos miltelių plėvelės formai iškloti arba beskonio aliejaus jai ištepti Gaminimas: Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokolada..
Recepto vertinimas:
Kepti žirniai Sudėtingumas: 1 Ingridientai: Keturi puodeliai žirnių,svogūnai,aliejus,prieskoniai. Gaminimas: Per naktį vandenyje mirkytus žirnius virti kol suminkštės ir iššus. Verdant paskaninti supjaustytais svogūnais, prieskoniais, trupučiu aliejaus. Išvirtus žirnius kepinti..
Recepto vertinimas:
Pusrytinė ryžių košė Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2 stiklinės ryžių 9 stiklinės vandens (pieno) 3 šaukštai sviesto 1 šaukštas cukraus 2 šaukšteliai cinamono Gaminimas: Ryžius nuplauti šaltu vandeniu ir suberti į neribotą kiekį verdančio vandens, užvirti ir nuplauti per koš..
Recepto vertinimas:
Pupelių salotos Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 stiklinė pupelių, 1 raugintas agurkas, 1 silkė, 2—3 šaukštai grietinės, 1 kiaušinis, svogūnų laiškų, druskos. Gaminimas: Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agu..
Recepto vertinimas:
Viščiukas tanduri greituoju būdu
Viščiukas tanduri greituoju būdu Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 2 asmenims reikės 1.500gr vištos galūnių (šlauneles, blauzdeles, sparneliai - kas ką mėgstat). 2.1 citrina nedidele. 3.125ml natūralaus jogurto. 4.4 skilteles česnako. išspaustos 5.2 šaukšteliai su kaupu tanduri pastos...
Recepto vertinimas:
Garuose virti baklažanai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 4-5 baklažanai 0,25 puodelio šviesaus sojų padažo 1 šaukštas juodo acto 2-3 šaukšteliai čili aliejaus 2-3 skiltelės česnako 3-4 šaukšteliai sezamo aliejaus 1 šaukštelis druskos 1 šaukštelis cukraus Gaminimas: 1. P..
Recepto vertinimas:
Braškių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Braškės - 1 kilogramas, Cukrus - Cukrus1 kilogramas, Vanduo - vandens 1 stiklinė Gaminimas: Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dė..
Recepto vertinimas:
Raudonųjų serbentų uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1kg raudonųjų serbentų, 1.2kg cukraus. Gaminimas: Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama..
Recepto vertinimas:
Šermukšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kgšermukšnių, 1kg cukraus, 3 stiklinės vandens. Gaminimas: Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušalt�..
Recepto vertinimas:
Konservuoti grybai Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg grybų, truputis druskos. Gaminimas: Marinatui paruošti reikės: 300ml vandens, 100 ml acto, 1 šaukštelis druskos, 3 lauro lapeliai, 10 kvapniųjų pipirų, česnako skiltelė. Grybus išvalykite, nupla..
Recepto vertinimas:
Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu
Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu Ingridientai:Apkepui:100 g kapotos avienos 50 ml „Švyturio Baltijos“ tamsiojo alaus 50 g aliejaus 100 g cukinijų 100 g baklažanų 100 g padažo (bešamelio)100 g fermentinio sūrio3 česnako skiltelių&..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir grikių košėIngridientai:Stiklinė tarkuotu žalių bulvių, stiklinė grikių kruopų, 100 g lašinių, druskos.Gaminimas Grikiai išmirkomi, nuplikomi ir suberiami į šaltą vandenį. Verdant pamaišoma. Kai kruopos suminkštės, pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir ant sil..
Recepto vertinimas:
Pupelių salotosIngridientai:1 stiklinė pupelių, 1 raugintas agurkas, 1 silkė, 2-3 šaukštai grietinės, 1 kiaušinis, svogūnų laiškų, druskos.Gaminimas Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agurkas nulupamas ir smulkiai..
Recepto vertinimas:
Perlinių kruopų sriubaIngridientai:0,5kg jautienos su kaulais, 4 šaukštai perlinių kruopų, 1 morka, 0,5 stiklinės grietinės, 2—3 džiovinti grybai, petražolių, 1 lauro lapelis, 10 g sviesto, druskos, 2l. vandens.Gaminimas Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai..
Recepto vertinimas:
Kiaušinienė, virta garuoseIngridientai:4 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 50 g sviesto, 1 šaukštelis bulvių krakmolo, druskos.Gaminimas Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, d..
Recepto vertinimas:
ŽagarėliaiIngridientai:1/2kg miltu, 100g sviesto, 6 tryniai, 2 kiaušiniai, 30g cukraus, 1 stiklinė grietinės, 25g spirito, vanilinio cukraus, riebalų virimui.Gaminimas Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsira..
Recepto vertinimas:
Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių
Jaučio liežuvis, keptas ant groteliųIngridientai:800 g jaučio liežuvio, 500 g lašinukų, šaukštas acto, šaukštas garstyčių, šaukštelis miltų arba krakmolo, 2 šaukštai vyno arba brendžio, kepsnių prieskonių, lauro lapelis, keli juodųjų pipirų žirneliai, mėsos sultinio (kuris ..
Recepto vertinimas:
TRIUŠIENOS DEŠRELĖSIngridientai:0,5 kg triušienos50 g lašinukųketvirtadalis stiklinės pieno1-2 riekelės padžiūvusio pyragošaukštas sniesto ar margarinoprieskoninių daržoviųprieskoniųdruskos žarnųGaminimasMė..
Recepto vertinimas:
Duonos sriuba.Ingridientai:300 g juodos duonos,200 g makaronų,1 morka, 3 bulvės,1 svogūnas,200 g lašinių,Prieskoniai ar sausi buljonai pagal skonį,Vandens 2,5 l,Grietinė pagal skonį.GaminimasDuoną supjaustyti kubeliais ir sudėti į verdantį ..
Recepto vertinimas:
Lašišos apkepas su špinataisIngridientai:200 g lašišos filė 400 g fermentinio sūrio 4 kiaušinių 300 g špinatų sviesto druskos, pipirų GaminimasŠpinatus nuplauti, nuskabyti lapus. Sumesti į verdantį pasūdytą vanden..
Recepto vertinimas: