Žagarėliai

Ingridientai:
1/2kg miltu,
100g sviesto,
6 tryniai,
2 kiaušiniai,
30g cukraus,
1 stiklinė grietinės,
25g spirito,
vanilinio cukraus,
riebalų virimui.
Gaminimas
Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais, ratuku arba peiliu supjaustoma 10—12cm ilgio, 2cm pločio kaspinėliais, per vidurį įpjaunama ir perneriama kilpa.

Riebalai (kiaulinius taukus galima perpus maišyti su saulėgrąžų aliejumi) įkaitinami plačiame neaukštame inde. Į taukus įmetama pora griežinėlių žalios bulvės. Jei įleistas žagarėlis tuoj čirkšdamas iškyla, riebalai tinkamo karštumo. Kai viena pusė apgelsta, žagarėliai apverčiami. Po to išgriebiami ant sieto ir apibarstomi miltiniu cukrumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!