Traškioje bandelėje kepta kriaušė su razinų karamele
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
100g sluoksniuotos tešlos, 100 kriaušių, 60g cukraus, 0,5g maltų cinamonų, 5g sviesto, 15g baltų razinų
Gaminimas:
100g sluoksniuotos tešlos atpjaukite kvadratu, ant jos dėkite konservuotos kriaušės puselę (100g), ją apibarstykite 10g cukraus, išmaišyto su 0,5g maltų cinamonų, uždėkite 5g sviesto (suprantama tik naminio) ir iš tešlos suformuokite kapšelį. Kiaušinio trynį su trupučiu vandens suplakite, aptepkite tešlą, kapšelį su kriauše dėkite ant aliejumi pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus tešla. Per tą laiką 50g cukraus ir 10g vandens pavirkite prikaistuvyje, kol pradės rusvėti, įberkite 15g nuplikytų ir gerai nusausintų baltųjų razinų ir išmaišykite. Kepinį dėkite ant lėkštutės, perpjaukite per pusę, praskėskite, užpilkite karamelės su razinomis užpilu ir papuoškite mėtų arba rozmarino šakele. Patiekite su torto šakute.
Tinka vartoti su: Šaltinis: Vincento Sako kulinariniai receptai namų virtuvei
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!