Sultingų uogų kompotas

Ingridientai:
1,5 stiklinės vyšnių ar aviečių, ar 1 stiklinė raudonųjų serbentų,
150 g cukraus,
1l. vandens.
Gaminimas
Perrinktos uogos nuplaunamos kiaurasamtyje. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, karštas užpilamas ant paruoštų uogų ir uždengus laikoma šaltai 3—4 val.

Pastabos:
Sultingų uogų kompotą galima gaminti iš vienos rūšies uogų arba įvairių derinių, pridedant vaisių, slyvų, rabarbarų. Prie kompotų paprastai patiekiami įvairūs sausainėliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!