Dvisluoksnis obuolių pyragas
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Šviesi tešla:
Miltai 150 g
Kiaušiniai 1 vnt
Cukrus 50 g
Sviestas 50 g
Varškė 150 g
Kiaušiniai 2 vnt
Grietinė 50 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Vanilinis cukrus šaukštelis
Kakavinė tešla:
Miltai 120 g
Kiaušiniai 1 vnt
Sviestas 100 g
Cukrus 100 g
Kakava 70-80 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Vanilis cukrus šaukštelis
Obuoliai (smulkiai pjaustyti) dubenėlis
Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įmušti po vieną kiaušinį ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną. Į kakavinę tešlą įberti kakavos ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios. Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 45 min, 180 laipsnių temperatūroje.
Tinka vartoti su:Kava, arbata
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!