Riebaluose kepti rombai

Ingridientai:
40 nedidelių rombų:

50 g sviesto;
40 g cukraus;
1 arb. š. vanilinio cukraus;
Trinta citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
2 valg. š. romo;
250 g miltų;
750 g lydyto sviesto kepimui;
2 valg. š. cukraus pudros;
Miltų kočiojimui.
Gaminimas
Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais.

Kepimui skirtą lydytą sviestą gruzdintuvėje įkaitinti iki 170°C temperatūros. Į įkaitintus riebalus dėti po kelis rombus ir kepti iš abiejų pusių po 1-2 min., kad parusvėtų. Paskui padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti šviežius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!