Žuvies salotos (Ensalada de pesado)

Ingridientai:
4 porcijoms:

½ mažos salotų gūžės;
3 maži pomidorai;
2 česnakų laiškai;
500 g virtos žuvies be kaulų;
4 arb. š. kaparėlių.

Padažui:

1 ryšulėlis šviežių kalendrų;
1 mažas baltasis svogūnas;
1-2 česnako skiltelės;
2 prinokę avokado vaisiai;
1 žalioji citrina;
4-5 valg. š alyvuogių aliejaus;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai.
Gaminimas
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, perplėškite į kelias dalis ir gražiai išdėliokite keturiose lėkštėse. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Česnakų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Visus komponentus išdėliokite lėkštėse. Apiberkite kaparėliais.

Padažui kalendras nuplaukite, nusausinkite ir nuskabykite lapelius. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. Avokadus nulupkite, pašalinkite kauliukus. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kalendras, svogūnus, česnakus, avokadus ir žaliosios citrinos sultis sumaišykite plaktuvu. Įpilkite aliejaus, dar trumpai paplakite ir pagardinkite druska bei pipirais. Padažą užpilkite ant salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!