Kūčiukai (prėskučiai, kleckai, sližikai, skrebučiai)

Ingridientai:
0.5 kg miltų,
ne pilna stiklinė vandens,
50 g aliejaus,
žiupsnelis druskos,
20-30 g mielių,
ketvirtis stiklinės aguonų,
100 g cukraus.
Gaminimas
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!