Žuvies užkandėlė

Ingridientai:
600g. starkio, jūrų ešerio ar kitokios baltos jūrinės žuvies filė,
50g. miltų,
50g. kukurūzų miltų,
2 skiltelės česnako,
125ml. alaus,
agurkas,
aitriosios paprikos ankštis,
2 kiaušiniai,
vienos citrinos sultys,
2 šaukštai saldžiojo aitriųjų paprikų padažo,
200g. majonezo,
2 šaukštai smulkintų žalumynų,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus kepti.
Gaminimas
Žuvį nuplauname, nusausiname, supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome pipirais, druska. Abiejų rūšių miltus sumaišome. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sumaišome su miltais. Supilapme alų, įberiame šaukštą smulkintų žalumynų. Įmaišome gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Žuvies gabalėlius pamirkome į tešlą ir kepame įkaitintame aliejuje. Česnaką ir aitriąją papriką supjaustome smulkiai, agurką - nedideliais kubeliais. Sumaišome česnaką, aitriąją papriką, agurką, citrinos sultis, majonezą ir likusius žalumynus. Pagardiname pipirais, pasūdome. Žuvį tiekiame su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!