12 rezultatų ieškant "istrintos"
Duonos gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 5 litrai vandens,1 kg džiovintos duonos,500 g cukraus,25 g razinų,50 g mielių. Gaminimas: Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies, palaikoma 3—4 valandas. Po to nukošiama, į skystį suberiamas cukru..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru
Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 15 didelių žalių bulvių 5 didelės su lupenomis virtos bulvės druskos Įdaras: 500 g jautienos nugarinės 1 šaukštas jautienos taukų 1 šaukštas sutrinto mairūno 2-3 skiltelės česnako, ištrintos su druska pipir..
Recepto vertinimas:
Džiovintos duonos gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.10 l vandens, 2.2 kg juodos duonos, 3.1 kg cukraus, 4.30 g mielių, 5.50 g razinų. Gaminimas: Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas i..
Recepto vertinimas:
Salyklo gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.1 kg rugių salyklo, 2.2 kg juodos duonos, 3.83.00 g cukraus, 4.10 l vandens, 5.5 g mėtų, 6.2 lazdelės cinamono, 7.100 g razinų, 8.30 g mielių. Gaminimas: Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengu..
Recepto vertinimas:
Spanguolių giraIngridientai:l,5 kg spanguolių, 800 g cukraus, 40 g mielių, 10 l. vandens.Gaminimas Spanguolės perrenkamos, nuplikomos verdančiu vandeniu, sudedamos į puodą ir pavirinamos 10 min. Paskui perkošiama, uogos sutrinamos, keliskart perplaunamos nuoviru, vėl perkošiama, suberia..
Recepto vertinimas:
Duonos giraIngridientai:1kg džiovintos duonos, 10l. vandens, 800g cukraus, 40g mielių, žiupsnelis mėtų, razinų.Gaminimas Riekelėmis supjaustyta duona gruzdinama, kol pageltonuoja, ir užpilama verdančiu vandeniu, dedama mėtų. Po 24 val. perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos su cuk..
Recepto vertinimas:
Duonos gira su vaisiaisIngridientai:800g džiovintos duonos, 1/2kg džiovintų vaisių, 600g cukraus, 40g mielių, razinų, 10l. vandens.Gaminimas Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai i..
Recepto vertinimas:
Džiovintų obuolių giraIngridientai:1kg džiovintų obuolių, 10l. vandens, 250g cukraus, 40g mielių.Gaminimas Obuoliai nuplaunami, užpilami verdančiu vandeniu, pridengiami ir palaikomi parą. Paskui perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos ištrintos mielės, išmaišoma ir rauginama šilt..
Recepto vertinimas:
Citrinų giraIngridientai:300g razinų, 3 citrinos, 10l. vandens, 800g cukraus, 40g mielių, esencijos (geriausia aviečių).Gaminimas Į emaliuotą kibirą ar kitą indą sudedamos nuplautos razinos, griežinėliais supjaustytos citrinos, užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikoma 24 val. Per..
Recepto vertinimas:
Midus greitam vartojimuiIngridientai:3,5kg medaus, 20l. vandens, 100g apynių, 75 g mielių, cukraus.Gaminimas Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada s..
Recepto vertinimas:
Manų kruopų blyneliaiIngridientai:1 stiklinė kruopų, 3 stiklinės pieno, 1—2 kiaušiniai, 2—3 šaukštai miltų, 2—3 obuoliai, 1/2-1 šaukštas cukraus, cinamono, kalendros, druskos, riebalų kepimui.Gaminimas Į išvirta ir ataušusią manų košę įmušami kiauš..
Recepto vertinimas:
Ruginės duonos giraIngridientai:1,5kg. senos juodos ruginės duonos, 1kg. medaus, 50g. mielių, 12l. vandens, šaukštelis kvietinių miltų.Gaminimas Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš..
Recepto vertinimas: