13 rezultatų ieškant "imama"
Kepta kiauliena su grybais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 5 kiaulienos griežinėliai, druskos, pipirų, 150 g sūdytų grybų, 5 pomidorai, 1 svogūnas, 1 šaukštelis maltų džiūvėsėlių arba miltų, 0,5 stiklinės sultinio, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, žalumynų. Gaminimas: Kiaulienos gri..
Recepto vertinimas:
Šalta angliška kava Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 400 gr vandens 60 gr maltos kavos Ledai Plakta grietinėlė Gaminimas: 400 gramams vandens imama 60 gramų maltos kavos ir paruošiama kava, išfiltruojama, atšaldoma ir išpilstoma į stiklines. Po to į kiekvieną porciją dedama ledų ir pl..
Recepto vertinimas:
Karšti sumuštiniai su žuvies konservais
Karšti sumuštiniai su žuvies konservais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 6-8 riekės baltos duonos arba ragaišio, 50 g sviesto arba margarino, 1 dėžutė žuvies koncervų (su pomidorų padažu arba aliejumi), 1 marinuotas agurkas, 100 g sūrio, (žaliojo sūrio). Gaminimas: Ant sviesto aptepto..
Recepto vertinimas:
Spanguolių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Gaminimas: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkš..
Recepto vertinimas:
Rauginti pomidorai Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 10kg pomidorų, 2vnt česnakų, 10vnt krapų, 10vnt serbantų lapų, 10vnt vyšnių lapų, 10L vandens, 10vnt krienų lapų, 700g druskos Gaminimas: Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raud..
Recepto vertinimas:
Konservuoti baravykai su pomidorais
Konservuoti baravykai su pomidorais Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg grybų, 100g aliejaus, 3vnt. pomidorų, 5vnt. kvapniųjų pipirų, Gaminimas: Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei d..
Recepto vertinimas:
Kiaušinienė su grybaisIngridientai:6 kiaušiniai, 1 stiklinė virtų šviežių ar sūdytų grybų, 50 g sviesto, 1 svogūnas, pipirų, druskos.Gaminimas Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, u..
Recepto vertinimas:
Raugas Ingridientai: 1/2 kilogramo ruginių miltų, 50 gramų mielių, 1—1,5 litro šilto vandens Gaminimas Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ..
Recepto vertinimas:
TrupininisIngridientai:1/2kg miltų, 6 kiaušiniai, 300g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 100g cukraus, vanilinio cukraus, 2 dėžutės kondensuoto pieno su cukrumi.Gaminimas Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir c..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai (cepelinai)Ingridientai:1 kg žalių bulvių, 3—4 virtos bulvės, druskos.Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos. ..
Recepto vertinimas:
SPANGUOLIŲ IR MOLIŪGŲ TYRĖIngridientai:---GaminimasIš spanguolių išspaudžiamos sultys su minkštimu. Moliūgas nulupamas, išskobiamas minkštimas, supjaustoma ilgais gabalais, kurie verdami, kol sumunkštėja. Išgriebiami ir pertr..
Recepto vertinimas:
Trešnių kompotasIngridientai:1 l vandens imama 650- 750 g cukrausGaminimasTrešnės į stiklainius dedamos nenuplikytos, todėl indą reikia talpiai pridėti, sukrečiant, kad daugiau sutilptų. Grūsti negalima, nes trešnes galima sužeisti, jo..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų džemasIngridientai:1 kg uogų imama 400-500 g cukraus. Džemas gali būti gaminamas iš nepakankamai ir iš gerai išsirpusių uogų.GaminimasNuplautas uogas, pašalinus žiedsosčius ir kotelius, užpilti cukraus sirupu ir kaitint..
Recepto vertinimas: