Trešnių kompotas
Ingridientai:1 l vandens imama 650- 750 g cukraus
Gaminimas
Trešnės į stiklainius dedamos nenuplikytos, todėl indą reikia talpiai pridėti, sukrečiant, kad daugiau sutilptų. Grūsti negalima, nes trešnes galima sužeisti, jos deformuosis, kompoto išvaizda bus negraži. Jei trešnių bus pridėta netalpiai, vėliau jos iškils į paviršių, o skystis susirinks stiklainio apačioje. Be to, gerai nepripildžius stiklainio, neekonomiškai naudojami stiklainiai ir dangteliai. Vieno litro stiklainiui reikia apie 700-800 g trešnių (kuo stambesnės trešnės, tuoju reikia mažiau). Kai kompotas bus vartojamas neatskiestas, cukraus galima dėti pagal skonį. Ruošiant kompotą trešnes reikia nuplauti, sudėti į paruoštus stiklainius, užpilti sirupu ir pasterizuoti 80° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 30-35 min., 3 l talpos stiklainius - 60 min. Tuomet stiklainius hermetišškai užždaryti ir skubiai atvėsinti.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!