TIRAMISU

Ingridientai:
6 porcijos
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių tryniai
10 valgomų šaukštų cukraus
4 valgomi šauštai amareto
2 puodeliai stiprios espreso kavos
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 pokelis biskvitinių sausainių Sponge fingers
kakavos (be cukraus) apibarstymui
Gaminimas
1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.
2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.
3. pusę biskvitinių sausainių sudėti 2 eilutėmis (geriausia į uždengiamą plastmasinę dėžutę skirtą maisto produktams) sulaistyti atvėsusia espreso kava. aptepti maskarponės sūrio mase, likusius sausainius trumpam merkti į kavą ir dėti antrą sluoksnį ant, kurio užtepti likusią sūrio masę.
4. min 2 val. įdėti į šaldytuvą. valgyti šaltą. prieš patiekiant į stalą gausiai apibarstyti kakava (barstymui panaudokite arbatos tinklelį).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!