TRINTA MORKŲ SRIUBA

Ingridientai:
800g morkų 2 riekės skrudintos duonos
1l daržovių sultinio 2 šaukštai grietinėlės
1 šaukštas miltų 2 šaukštai kapotų prieskoninių žalumynų
3 šaukštai sviesto porą šlakelių citrinos sulčių
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas
Morkos nuskutamos, gerai nuplaunamos ir susmulkinamos griežinėliais. Sudėtos į daržovių sultinį, jos užvirinamos ir 30 minučių paverdamos uždengtame puode. Ištroškintos morkos pertrinamos per sietelį. Miltai sumaišomi su dviem šaukštais sviesto ir suminkomas kukulis. Jis įdedamas į sriubą ir išplakamas kulinarine šluotele. Sriuba dar porą minučių paverdama, tada pasūdoma, suberiami pipirai, citrinos sultys. Skrudinta duona supjaustoma kubiukais, jie kepinami svieste, kol gražiai paruduoja. ĮĮ sriubąą supilama grietinėlė irĮ išįį53;maiššoma. Į kiekvien&#ą261;ą sriubos dubenėlįčč įberiama skrebučiųųžž ir kapotųų prieskoninųiųš žalumųynų.
Vietoj skrebųučių sriubą galima pagardinti keųpintų deųšrelių griežinėėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!