Tortas „Kalėdinė eglutė

Ingridientai:
Papločiui:
75 g sviesto,
1 kiaušinis,
50 g cukraus,
300 g miltų.

Biskvitiniams lakštams:
6 kiaušiniai,
300 g cukraus,
250 g miltų,
6 šaukštai verdančio vandens,
2 šaukštai kepimo miltelių.

Vyno kremo sluoksniui:
2/3 stiklinės baltojo vyno,
200 g grietinėlės,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės cukraus,
I citrinos nutarkuota žievelė,
4 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai želatinos.

2/3 stiklinės aviečių džemo,
1 pakelis raudonos želė,
1 pakelis žalios želė,
100 g kokosų drožlių.

Papuošimui:
3 konservuoti persikai,
vaisių mišinio cukatų,
konservuotos papajos rutuliukų,
1 pakelis geltonos žželė,
kokosų drožžlių.

Torto ššonams:
400 g grietinėlęęęįįįįįąąąąąąąąąąąąąąąąąččččč79;s,
0,5 stikliūūžžžžžžžžžžžžžžnės cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraušššššššššššššššššššššššššššššššššššššs,
2 pakeliai grietinėėlėės standiklio.
Gaminimas
Iš papločiui skųųųųųųųųųirtų produktų paruošiame trapią tešlą, iškočiojame lakštą ir iškeėėėėėėėėėėėėėėėėpame 170° C temperatūros orkaitėje. Iš biskvitiniams lakštams skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir iškepame 2 lakštus 180° C temperatūros orkaitėje. Trapios tešlos paplotį aptepame aviečių džemu. Ant viršaus uždedame biskvito lakštą ir įstatome į tortinę formą. Vyno kremui suplakame grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vynu, citrinos
žievele ir citrinos sultimis. 2/3 kremo sumaišome su 2 šaukštais išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Kremą supilame ant biskvitinio lakšto
ir paliekame šaltai 20 min. Ištirpiname žalią želė vienoje stiklinėje verdančio vandens ir sumaišome su kokosų drožlėmis. Atvėsusią želė supilame ant vyno kremo. Taip pat paruošiame raudoną želė ir atvėsusią supilame ant sustingusios žalios želė. 10 min. paliekame šaltai. Tuomet įklojame antrą biskvito lakštą.
Likusį vyno kremą sumaišome su 1 šaukštu ištirpintos želatinos ir supilame ant biskvito. 30 min. paliekame šaltai. Tortą puošiame konservuotų persikų skiltelėmis, cukatais bei papajų rutuliukais. Geltoną želė ištirpiname vienoje stiklinėje verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ją supilame ant torto ir 30 min. laikome šaltai. Torto šonus puošiame plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!