Briedukų padažas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
¼ puodelio vandens
¼ puodelio cukraus
¼ puodelio raudonojo vyno acto
1 valg. šaukštas balzamo acto
3 valg. šaukštai nesūdyto sviesto
24 briedukai (apie 0,5 kg)
1/3 puodelio smulkiai supjaustytų ropinių svogūnų
2 puodeliai sauso raudono vyno
2 puodeliai vištienos sultinio
šviežių citrinų sulčių pagal skonį
Gaminimas:
Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol ištirps karamelė, apie 3 minutes. Keptuvę nukelkite nuo ugnies.
Sunkioje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies maišant kepkite briedukus svieste, kol išgaruos skystis – apie 5 minutes. Briedukus kiaurasamčiu perdėkite į kitą indą. Į keptuvę suberkite ropinius svogūnus ir kepkite maišydami, kol pagels. Supilkite vyną ir virkite apie 15 minučių, kol skysčio liks maždaug puodelis.
Supilkite sultinį ir virinkite, kol liks 1¼ puodelio skysčio. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite karamelės mišinį. Į padažą sudėkite briedukus su druska, pipirais, papildomai galite įpilti balzamo actą, po 1 arbatinį šaukštelį vienu kartu, ir citrinų sulčių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!