6 rezultatų ieškant "aukstaitiska"
Aukštaitiška žuvienėIngridientai: 1-2 kg žuvies 1-2 did. svogūnai Lauro lapų Pipirų Žuvies prieskonių 1-1,5L vandens sultinio virimui 1l pieno 1 stiklinė ryžių Krapų Morkų Gaminimas: Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val...
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas jautienos liežuvis
Aukštaitiškas jautienos liežuvis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.800 g jautienos liežuvio, prieskoninių daržovių. Sausam marinatui: pusė šaukštelio pipirų,2.2-3 lauro lapeliai,3.3-4 skiltelės česnako, šaukštas druskos, truputis cukraus, citrinos rūgšties, stiklinė krienų padažo..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas kepsnysIngridientai:800g jautienos, truputis 9% acto, 40 g riebalų, 1/2 stiklinės sultinio kepsniui kepti, prieskoninių daržovių, prieskonių, druskos. Įdarui: 2 šaukštai tarkuotų krienų, 20g džiovintų baravykų, 2—3 svogūnai, 40 g sviesto, džiūvėsėl..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiška virta įdaryta višta
Aukštaitiška virta įdaryta vištaIngridientai:1 kg vištienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, druskos, 1 stiklinė riešutų arba baltojo padažo (žiūrėti "Padažai"). Įdarui: vištos kepenėlės, skilvis, širdis, sparneliai ir truputis išimtos iš vidaus mėsos, 1 kiauši..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas medaus tortasIngridientai:5 kiaušiniai, 5 šaukštai medaus, 125 g cukraus, 600 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 1 šaukštas prieskonių mišinio kaip meduoliams Kremui: 3/4l. geros grietinės, 1 citrinos žievelė, 300g miltinio cukraus. Sulaistymui: 1 stiklinė stiprios..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas žirninis blynasIngridientai:2—3 stiklinės žirninių miltų, vandens, druskos.Gaminimas Iš miltų ir pasūdyto vandens išmaišoma tirštoka tešla ir mediniu šaukštu labai gerai išplakama. Kuo daugiau į tešlą patenka oro, kuo ji puresnė, tuo geresnis, puresnis ir ..
Recepto vertinimas: