9 rezultatų ieškant "aktinidij"
Su cukrumi trintos žalios aktinidijos
Su cukrumi trintos žalios aktinidijosIngridientai:1 kg aktinidijų, 1-1,2 kg cukraus, 1 g citrinų rūgštiesGaminimasParuoštas gerai prisirpusias uogas pertrinti pro kiaurasamtį arba sumaigyti mediniu šaukštu. Į pertrintą masę suberti cukr%..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų kompotasIngridientai:1 kg aktinidijų, 200-400 g cukraus, 1 l vandens, pagal skonį citrinų rūgštiesGaminimasParuošti vos pradėjusias minkštėti aktinidijas ir sudėti į stiklainius. Iš vandens, cukraus ir citrinų rūg&..
Recepto vertinimas:
Vytintos aktinidijosIngridientai:1 kg aktinidijų, 650-700 g cukrausGaminimasNevisiškai subrendusias, bet pradėjusias minkštėti aktinidijas užpilti 350-400 g cukraus ir laikyti per naktį (9-10 vai.) kambario temperatūroje. Susidariusias sultis nupilti ir iš..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų ir kaukazinių slyvaičių uogienė
Aktinidijų ir kaukazinių slyvaičių uogienėIngridientai:500 g aktinidijų, 500 g kaukazinių slyvaičių, 700-800 g cukrausGaminimasIšrinkti gerai sunokusias slyvaites, išimti kauliukus. Aktinidijas imti nevisiškai prinokusias, nuskabyti vaisko&..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų džemasIngridientai:1 kg uogų imama 400-500 g cukraus. Džemas gali būti gaminamas iš nepakankamai ir iš gerai išsirpusių uogų.GaminimasNuplautas uogas, pašalinus žiedsosčius ir kotelius, užpilti cukraus sirupu ir kaitint..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų sultysIngridientai:***GaminimasSultims tinka sunokusios aktinidijų uogos. Sultys spaudžiamos rankomis naudojant dvigubai sudėtą marlės skiautę arba dvigubos marlės maišelį. Išspaustas sultis supilti į emaliuotą puodą, p..
Recepto vertinimas:
Džiovintos aktinidijosIngridientai:***GaminimasPrieš džiovinant pašalinami uogų koteliai ir žiedsosčiai. Iš pradžių džiovinama 40-45° C temperatūroje, po to 75-80° C. Džiovintos aktinidijos vartojamos kompotui gaminti, galima dė..
Recepto vertinimas:
Aktinidijų uogienėIngridientai:1 kg aktinidijų, 1 kg cukraus, 100-120 ml vandens, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties.GaminimasNe visai sunokusias, bet pradėjusias minkštėti uogas nuplauti, nuskabyti žiedsosčiu..
Recepto vertinimas:
Aktinidijos su raudonaisiais serbentais
Aktinidijos su raudonaisiais serbentaisIngridientai:***GaminimasĮ serbentų sultis suberti cukrų ir virti, kol cukrus ištirps. Į karštą sirupą sudėti paruoštas aktinidijas ir virti 15-20 min. Tuomet karštą gaminį supilstyti į š..
Recepto vertinimas: