Su cukrumi trintos žalios aktinidijos

Ingridientai:
1 kg aktinidijų,
1-1,2 kg cukraus,
1 g citrinų rūgšties
Gaminimas
Paruoštas gerai prisirpusias uogas pertrinti pro kiaurasamtį arba sumaigyti mediniu šaukštu. Į pertrintą masę suberti cukrų, citrinų rūgštį ir sukti, kol cukrus ištirps. Citrinų rūgšties kiekį galima keisti pagal skonį. Sutrintas uogas sukrėsti į švarius stiklainius, uždaryti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.
Jei uogienė bus laikoma šaldytuve, cukraus galima dėti mažiau. Dar geriau trintas aktinidijas laikyti užšaldytas - tada cukraus galima visai nedėti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!