10 rezultatų ieškant "RUGIN"
Ruginiai sausainiai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.2 stiklines rupių ruginių miltų, 2.100g sviesto, 3.3 šaukštai pieno, druskos,kmynų. Gaminimas: Visus produktus sumaišyti, užminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir supjaustyti mažais trikampėliais. Sudėti į kepimo skardą, subady..
Recepto vertinimas:
Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..
Recepto vertinimas:
Plikyta juoda ruginė duonaIngridientai:10kg nusijotų ruginių miltų, 5l. vandens, 100g druskos, kmynų, raugo.Gaminimas Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai už..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų bandelėsIngridientai:1/2kg ruginių duoninių nusijotų miltų, 30g mielių, 3 kiaušiniai, 100g sviesto, 1/2 stiklinės cukraus, nutarkuota 1 citrinos žievelė, cinamono.Gaminimas Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viska..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų plokštainisIngridientai:300g persijotų stambiai maltų ruginių miltų, 1 stiklinė grietinės, 5 kiaušiniai, 100g sviesto, 300g cukraus, 1 šaukštelis sodos, 1 šaukštas prieskonių kaip meduoliams (cinamono, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų, muskato riešuto, imbier..
Recepto vertinimas:
Ruginė košėIngridientai:1,5 stiklinės ruginių miltų, 3—4 stiklinės vandens, 50—100 g sviesto, druskos.Gaminimas Į pasūdytą verdantį vandenį maišant plona srovele suberiami persijoti ruginiai miltai ir vis maišant 10—15 min pavirinama. Paskaninama sviestu. Valg..
Recepto vertinimas:
Ruginės duonos giraIngridientai:1,5kg. senos juodos ruginės duonos, 1kg. medaus, 50g. mielių, 12l. vandens, šaukštelis kvietinių miltų.Gaminimas Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų virtiniai su kopūstais
Ruginių miltų virtiniai su kopūstaisIngridientai:Tešlai: po stiklinę ruginių bet kvietinių miltų, kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos. Įdarui: 500 g troškintų kopūstų, 100 g spirgučių, 2 vidutinio dydžio svogūno galvutės. Padažui: 40 g sviesto arba margarino, svog..
Recepto vertinimas:
KMYNŲ GIRAIngridientai:500 g sužiedėjusios ruginės duonos200 g cukraus15 g mielių25 g kmynų5 l vandensGaminimasRuginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti, užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir i#..
Recepto vertinimas:
Ruginė Kūčių duonaIngridientai:3 kg ruginių miltų (rupiai maltų),3 l obuolių sulčių,100 g raugo,2 saujos kmynų,2 saujos cukraus,(jei yra galimybė - 1 stiklinė medaus),druskos.GaminimasŠventėms žemaičiai kepdavo page..
Recepto vertinimas: