ŽVĖRIENA SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS
Ingridientai:1 kg žvėrienos.
Marinatui:
0,5 l raudonojo vyno,
kadagio uogų,
2 galvutės česnako,
2 svogūnai,
1 citrinos žievelė,
čiobrelių,
2 laurų lapai,
1 šaukštas aštrių garstyčių,
10 kvapniųjų pipirų žirnelių,
150 g aliejaus kepimui,
0,5 l apelsinų sulčių.
Patepimui:
6 skiltelės česnako,
5 rūšių pipirų,
3 šaukštai aliejaus,
sojos padažo,
džiovintų obuolių.
Gaminimas
Žvėrienoje peiliu padarome įpjovas ir prikaišome česnako. Užpilame vynu, apelsinų sultimis, sudedame stambiai pjaustytus svogūnus, česnakus, citrinų žievelę, garstyčias ir visus likusius prieskonius. Marinuojame tris dienas. Išimame iš marinato, aptepame paruoštu mišiniu ir apkepame iš visų pusių. Užžpilame marinatąą ir sudedame džžiovintus obuolius. 160°C tempeūratūros orkait&ž#279;je kepame 2,5 valandos. Patiekiame su kepant susidariusiu padažu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!