Žuvis su migdolų padažu (Pescado almendrado)

Ingridientai:
600-700 g žuvies filė (ešerio, raudonojo rifų ešerio arba kitos tvirtos mėsos žuvies);
1 žalioji citrina;
Druska ir ką tik malti baltieji pipirai;
120 g maltų migdolų;
200 g Crème fraîche arba riebios grietinės;
5 valg. š. grietinėlės arba pieno;
2 valg. š. ką tik tarkuoto Parmezano sūrio;
50 g sviesto;
50 g tarkuoto Čederio sūrio;
20 g migdolų lakštelių papuošimui.
Gaminimas
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Žuvies filė įdėkite į dubenį. Apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Uždengę pastatykite į šaldytuvą, kad įsigertų. Migdolus sumaišykite su Crème fraîche arba grietine, grietinėle arba pienu bei Parmezano sūriu, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Jame iš abiejų pusių maždaug po 1 min. apkepkite nusausintą žuvies filė. Su sviestu ir likusiomis žaliosios citrinos sultimis sudėkite į apkepo formą. Ant viršaus užtepkite migdolų kremą. Apibarstykite tarkuotu Čederio sūriu ir 10-15 min. kepkite orkaitėje. Papuoškite kepintais migdolų lakšteliais ir patiekite su ryžiais arba bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!