Ypatingai ruošta ėriena su kuskusu

Ingridientai:
12 porcijų:
400 g kuskuso (stambių manų kruopų),
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų
sulčių,
500-600 ml paukštienos sultinio,
1 lauro lapelis,
anyžių grūdelių,
maltų gvazdikėlių,
ciberžolių,
uoginės paprikos,
druskos, pipirų,
pusė aitriosios paprikos,
2 česnako skiltelės,
1 šaukštas kuskuso prieskonių (tiktų ir malti kmynai),
100 g konservuotų pomidorų,
15O g avinžirnių,
2 šaukštai cukraus,
12 ėrienos nugarinės gabalėlių su kaulu,
2 šaukštai petražolių sėklų,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
petražolių lapelių.
Gaminimas
Manų kruopas suberti į dubenį, supilti 4 šaukštus aliejaus ir apelsinų sultis. Sultinį užvirti (prieš tai įmesti į puodą lauro lapelį, anyžius, gvazdikėlius, ciberžoles, suberti uoginę papriką). Dar karštą sultinį plakant kiaušinių plaktuvu įmaišyti į kruopas. Paskaninti druska ir pipirais. Kuskusą palikti pusvalandžiui vis šakute pamaišant. Po pusvalandžio kruopos turėtų pasidaryti minkštos. Jei jos vis dar kietos ir sausos, reikėtų dar įpilti karšto sultinio. Kruopos turėtų būti minkštos ir nelipnios.

Aitriosios paprikos puselę nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti. Česnaką nulupti, supjaustyti gabaliukais. Likusį aliejų įkaitinti mažame puode ir ant nedidelės ugnies apie minutę pakepinti česnaką ir aitriąją papriką. Suberti kuskusui skirtus prieskonius ir dar truputėlį pakepinti. Supilti pomidorus ir avinžirnius, 10 minučių pavirti. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi.

Nugarinės gabalėlius perlieti vandeniu, nusausinti, pabarstyti druska, pipirais ir trintomis petražolių sėklomis.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, ant nedidelės ugnies apkepti iš abiejų pusių po 2 minutes. Kuskusą sukrėsti į dubenėlius, užpilti pomidorų ir avinžirnių padažo. Per vidurį uždėti po kepsnelį. Papuošti šviežių petražolių lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!