Vyšnių pyragas su avižiniais dribsniais
Ingridientai:1 kg saldžių vyšnių,
300 g minkšto sviesto,
280 g avižinių dribsnių,
200 g miltų,
šaukštas kepimo miltelių,
50 g romo,
200 g cukraus,
šaukštas vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
tarkuota citrinos žievelė,
50 g miltinio cukraus,
50 g kokosų drožlių.
Gaminimas
1. Uogas nuplauname, nusausiname, pašaliname kauliukus.
2. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius, suberiame tarkuotą citrinos žievelę.
3. 250 g avižinių dribsnių sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir maišydami dalimis sudedame į kiaušinių masę.
4. Toliau maišydami įpilame romą.
5. Tešlą supilame į riebalais pateptą skardelę ir išlyginame. Ant viršaus sudedame vyšnias.
6. Kokosų drožles sumaišome su likusiais dribsniais, miltiniu cukrumi ir užberiame ant viršaus.
7. Kepame 200° C karštumo orkaitėje 35 minutes.
8. Pjaustome dar karštą.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 55 min. Porcijoje: apie 390 kcal (20 porcijų)
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!