Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena
Ingridientai:Sultinius:
1 kg. vištienos su kaulais,
1 morka, 1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
kvapniųjų pipirų grūdelių,
3l. vandens,
petražolių lapelių.
Virtinukams:
400g. maltos jautienos,
1 svogūnas, 2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, maltų pipirų,
susmulkintų džiovintų arba žalių mairūnų,
druskos.
Gaminimas
1. Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val., kol mėsa pasidaro minkšta. Išvirtą sultinį perkošiame. Vištieną išgriebiame ir atidedame (iš vištienos galime pagaminti atskirą patiekalą - mėsą ištroškinti, paruošti salotas ir t.t.)
2. Virtinukams skirtą mėsą sumalame, sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame pipirų, mairūnų, įpilame truputį sultinio, pasūdome ir gerai išmaišome. Iš miltų, kiaušinio ir 1/4 stiklinės vandens užminkome nekietą tešlą, plonai iškočiojame, dedame paruoštos maltos mėsos gabaliukus ir su apvalia forma arba rankomis darome virtinukus.
3. Vištienos sultinį užviriname, sudedame virtinukus ir verdame, kol virtinukai iškyla į paviršių. Jeigu norime, kad sultinys būtų skaidrus, virtinukus verdame atskirai pasūdytame vandenyje, po to išgriebiame ir užpilame karštu vandeniu. Tiekdami į stalą, sriubą apibarstome petražolių lapeliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!