Viščiukas drebučiuose (vengrų virtuvė)


Patiekalo šalis: Vengrija
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1 viščiukas,
1 stiklinė vyno,
1 svogūnas,
1 citrina,
2 kiaušinio baltymai,
15 g želatinos,
pipirų, acto, druskos,
lauro lapelių.

Gaminimas:
Viščiuką nuvalykite, supjaustykite, dėkite į puodą ir apipilkite šaltu sūdytu vandeniu. Supilkite pusę vyno, suberkite prieskonius ir pusę citrinos. Virkite ant silpnos ugnies. Mėsai suminkštėjus viščiuką išimkite, palaistykite citrinos sultimis, o likusį sultinį pavirinkite. Supilkite likusį vyną bei pagal skonį acto ir druskos. Sultinį nuskaidrinkite baltymais ir sudėkite išmirkytą želatiną. Viščiuko mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite. Į dubenį įpilkite sluoksnį sultinio, jam sustingus mėsą užpilkite likusias drebučiais. Atšalus išverskite į lėkštę ir papuoškite petražolėmis ir citrinų griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!