Velykinis ąsotis (Boba)
Ingridientai:1kg. miltų,
1,5 stiklinės pieno,
200g. sviesto,
4 kiaušiniai,
150g. cukraus,
50-60g. mielių,
pakelis vanilinio cukraus,
0,5kg. razinų,
druskos.
Gaminimas
Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suberiamas vanilinis cukros ir tešla minkoma. Prieš baigiant minkyti supilamas ištirpintas sviestas (nekarštas) ir suberiamos razinos. Prieš tai jos nuplikomos, nusausinamos ir pavoliojamos miltuose. Viską sudėjus, tešla gerai išminkoma ir kildoma.
Parengiama skarda. Į apvalią metalinę dėžutę įstatoma tokio pat dydžio, tik aukštesnė popierinė forma. Popierius gerai ištepamas riebalais ir susiuvamas (jokiu būdu neklijuojamas). Į skardinę formą įdedamas gerai pateptas riebalais ir pabarstytas džiūvėsėliais popierinis dugnelis. Du trečdaliai paruoštos formos tūrio pripilama tešlos, ir vėl leidžiama tešlai pakilti. Kepama karštoje orkaitėje. 1kg. svorio tešla kepa 1 valandą. Iškepusi boba ataušinama formoje, o paskui išimama ir puošiama glajumi.
Glajui imamas kaiušinio baltymas, stiklinė miltinio cukraus, pusės citrinos sultys arba šiek tiek citrinos rūgšties. Glajus gerai išsukamas mediniu šaukštu ir užpilamas ant kepinio - viršuje išlyginamas, o nuo kraštų nuvarvinamas.
Jeigu turite molinį asotį, kepkite jame, tik vidų gerai ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tešlos pilkite vieną trečdalį jo tūrio ir palikite ją pakilti. Paskui kepkite. Iškepusį ataušinkite, ąsotį sudaužykite. Šukes atsargiai nurinkite, kepinį puoškite kaip parašyta aukščiau.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!