VARŠKĖS PUTĖSIS

Ingridientai:
8 asmenims

175 g minkšto sviesto
150 g smulkaus cukraus
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
7 kiaušiniai
2-3 šaukštai citrinų sulčių
750 g liesos varškės
75 g manš kruopų

Gaminimas
Dubenyje mediniu šaukštu sutrinkite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotą citrinos žievelės geltonąjį sluoksnį, įmuškite kiaušinio trynius (baltymus pasilikite) ir plakite, kol pasidarys vientisas mišinys. Įmaišykite varškę ir manų kruopas. Suplakite baltymus iki baltų putų ir lėtai įmaišykite į tešlą. Sviestu patepkite išardomą torto formą (28 cm skersmens), sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Dėkite ant grotelių į orkaitęę, įįkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 70 minučių. Baigęę kepti, pyragąą palikite orkaiętėje dar 30 min., pusiau pravėrę dureles, vėliau auššinkite formoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!