Varškės bandelės

Ingridientai:
500 g kvietinių miltų;
2 pak. sausų kepimo mielių;
2 arb. š. cukraus;
1 arb. š. druskos;
400 g liesos varškės;
150 ml šilto vandens;
2 kiaušinių tryniai;
2 valg. š. pieno;
Riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Miltus persijokite per sietelį į dubenį. Gerai išmaišykite su sausomis mielėmis, berkite cukrų ir druską. Sukrėskite varškę, pilkite vandenį. Plakikliu užmaišykite tešlą. Pradžioje maišykite mažiausiu greičiu, paskui vis didesniu. Maišykite apie 5 min. Tada tešlą palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir suminkykite rankomis. Dviem šaukštais plėškite tešlą gabaliukais ir formuokite bandeles. Skardą patepkite riebalais, dėkite ant jos bandeles ir palaikykite šiltai, kol bandelės dar pakils. Aptepkite jas trynių ir pieno plakiniu ir šaukite į iki 250°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!