Vaisinis faršas
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
* 4 puodeliai džiovintos baltos duonos kubelių (džiūvėsėlių);
* ½ puodelio susmulkintų morkų;
* ½ puodelio susmulkintų salierų;
* 1 nedidelis supjaustytas svogūnas;
* 2 valg. šaukštai sviesto;
* ½ arb. šaukštelio druskos;
* ¾ arb. šaukštelio paukštienos prieskonių;
* ⅛ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
* ⅛ arb. šaukštelio muskato riešuto;
* ½ puodelio skrudintų linų sėmenų;
* ¼ puodelio susmulkintų graikinių riešutų;
* ⅓ puodelio vištienos sultinio;
* ¾ puodelio vandenyje išmirkytų razinų;
* 2½ puodelio pjaustytų obuolių.
Gaminimas:
Keptuvėje pašildykite sviestą ir paskrudinkite morkas, salierus bei svogūnus, kol suminkštės. Suberkite druską, paukštienos prieskonius, pipirus bei muskato riešutus.
Supilkite mišinį į didelį indą, suberkite džiūvėsėlius, skrudintus linų sėmenis, vištienos sultinį, razinas ir obuolius. Viską gerai išmaišykite. Šiuo faršu įdarykite vištą, kalakutą, žąsį arba supilkite jį į troškintuvę ir dar 40–45 minutes patroškinkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!