Vaisiniai sausainiai
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
⅓ puodelio riebalų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis vanilės;
1¼ puodelio miltų;
1 puodelis maltų linų sėmenų;
1 arb. šaukštelis sodos;
½ arb. šaukštelio druskos;
1 arb. šaukštelis cinamono;
¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio avižinių miltų;
1 puodelis razinų;
½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių;
½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).
Gaminimas:
Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.
Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.
Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!