TROŠKINTI KALMARAI SU GRIETINĖS PADAŽU
Ingridientai:1 kg kalmarų
2 svogūnai
1 šaukštas sviesto
500 g grietinės
druskos, pipirų
žalūmynų
Gaminimas
Išplauti ir išvalyti kalmarus, 10 min. palaikyti verdančiame vandenyje.Kalmarus truputi atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Smulkiai supjaustyti svogūnus.Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame pakepinti svogūnus, po to sudėti kalmarus ir kartu pakepinti dar 5 min. Paskiau įpilti vandens, tiek kad viskas būtų apsemta ir troškinti 25 min.
Padažui: grietine (galima dėti 250g grietinės ir 250g majonezo, tuomet bus aštriau), druską, ir pipirus sumaišyti. Kalmarus išimti į lėkštę, užpilti padažu ir apibarstyti žalumynais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!