Trijų rūšių mėsos ''zuikis'' su perlinėmis kruop.

Ingridientai:
400 g veršienos faršo,
400 g kiaulienos faršo,
400 g jautienos faršo,
1,5 stiklinės pasūdytame vandenyje išvirtų
perlinių kruopų,
2 kiaušiniai,
4-5 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
mairūno, aliejaus patepti.
Gaminimas
Dubenyje sumaišome mėsą, kruopas, kiaušinių plakinį, džiūvėsėlius, krakmolą ir svieste pakepintus svogūno kubelius. Gautą masę paskaniname druska ir prieskoniais.
Aliejumi pateptoje skardoje formuojame ''zuikį''. Jį patepame aliejumi. Į skardą įpilame 1 stiklinę pasūdyto vandens ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1-1,2 vai.
ŠŠįį ''zuikįį'' galime patiekti ir karšštąą, ir ššaltąą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!