Trapios tešlos pyragas su slyvomis (Gintarės)
Ingridientai:Tešlai:
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušinių tryniai,
120 g. sviesto,100 g. cukraus,
2 saukštai riebios grietinės,
pakelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
600g slyvų, 2 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai cukraus pudros,
šaukštelis cinamono.
Gaminimas
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, 2 kiaušinių tryniais, cukrumi, grietine, vaniliniu cukrumi, supilkite lydytus riebalus ir užmaišykite tešlą. Pusę tešlos klokite į kepimo formą, likusią suvyniokite į polietileno plevelę ir valandai padėkite į šaldiklį. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per puse, išimkite kauliukus ir dėkite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Pabarstykite cinamonu, ant slyvų krėskite su cukraus pudra sumaišytus, iki standžių putų išplaktus baltymus. Iš saldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir suberkite ant baltymu. Kepkite karštoje orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!