Tradicinis fondiu

Ingridientai:
(6-8 porcijos)

600 g fermentinio sūrio,
0,5 česnako skiltelės,
350 ml baltojo vyno,
1,5 arbatinio šaukštelio krakmolo,
30 ml vyšnių trauktinės,
truputis muskatų, baltųjų pipirų.

Baltos duonos.
Gaminimas
Fondiu indą ištriname česnako skiltele, įpilame vyną ir jį įkaitiname ant silpnos ugnies. Sūrį supjaustome smulkiais gabalėliais arba sutarkuojame ir sudedame į karštą vyną. Maišydami kaitiname, kol sūris ištirpsta. Truputyje šalto vandens išmaišome krakmolą, vyšnių trauktinę, prieskonius. Maišydami supilame į verdančią sūrio masę. Atskirai patiekiame paskrudintos baltos duonos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!