Tortas „Trapi širdis“ su braškėmis

Ingridientai:
Torto pagrindams:

300 g šaldytos (arba šviežios) bemielės sluoksniuotos tešlos;
20 g cukraus;
30 plokštelėmis pjaustytų migdolų.

Kremui:

700 g braškių;
200 ml pieno;
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
Indelis grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 pak. grietinėlės standiklio.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti. Išpjauti 2 dideles arba 8 mažas širdeles. Jas subadyti šakute, aptepti vandeniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis bei cukrumi. Širdis sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. Ataušinti.

Braškes nuplauti, nuvalyti ir padėti, kad gerai nuvarvėtų skystis. Pusę uogų palikti. Likusias uogas ištrinti su pienu, įmaišyti pudingo miltelius ir 3 min. plakti elektriniu maišikliu. Kremą 30 min. laikyti šaltai. Grietinėlę išplakti su standikliu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišyti į braškių ir pudingo masę. Viską sudėti į konditerinį švirkštą su plačiu antgaliu ir išspausti ant pusės širdelių. Ant viršaus sudėti likusias netrintas braškes ir uždengti kitomis širdelėmis. Prieš patiekiant laikyti šaltoje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!