TORTAS “PAUKŠČIŲ PIENAS”
Ingridientai:9 kiaušinių baltymai
0,5 kg cukraus
9 šaukšteliai želatinos
1 – 2 stiklinės spanguolių
1,5 šaukštelis citrinos rūgšties arba 2 citrinų sultys
0,5 l vandens
Gaminimas
Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti 40 min, įdėjus 250 g cukraus. Baltymus atšaldyti ir išplakti iki standžių putų. Plakant berti po 1 arbatinį šaukštelį visą likusį cukrų. Po to supilti citrinos sultis, spanguoles, atsargiai maišyti ir tada pilti dar šiltą ( tačiau ne karštą ) želatiną. Viską supilti į išteptą sviestu formą ir 3–4 valandas laikyti šaldytuve. Išėmus aplieti šokoladu.
Šokoladui – 50 g kakavos išmaišyti su 100 g miltinio cukraus, įį šįį mišiįnįį įpilti 100-150 g karšto tirpyto sviesto.
(Vilma Dauniūt)
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!