Tešla su aliejumi ir varške

Ingridientai:
100 g varškės;
3 valg. š. aliejaus;
50 g cukraus;
1 trynys;
¼ citrinos tarkuota žievelė;
Žiupsnelis druskos;
½ pak. kepimo miltelių;
200 g miltų.
Gaminimas
Varškę padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Ją iki vientisos masės išsukti su aliejumi, cukrumi, tryniu, citrinos žievele ir druska. Įmaišyti pusę su kepimo milteliais sumaišytų ir persijotų miltų. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.

Pastaba: Ši tešla puikiai tinka mažiems kepiniams, bei skardoje keptiems vaisių pyragams- tuo atveju iš tešlos iškepama vaisinio pyrago formelė. Kepimo skardoje galima kepti dvigubai daugiau tešlos. Kepant vaisių pyragą, jo viršų reikia užkloti perlenkta aliuminio folijos juosta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!