Švilpikai
IngridientaiŠvilpikams:
2 kg bulvių
1-2 kiaušiniai
0,5 stiklinės miltų
aliejaus
druskos
Spirgučių padažui:
Didelis svogūnas
300g šoninės
Pipirų
druskos
mairūno
Gaminimas:
Bulves nuplauti, išvirti su lupenomis ir ataušinti.
Nulupti ir sumalti mėsmale.
Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinius, išminkyti. Iš tešlos formuoti ilgus tešlos volelius, kuriuos supjaustyti mažais gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje, sudėtus į riebalais suteptą ir miltais pabarstytą skardą, kol gražiai apskrus. Valgyti galima su grietine ar su spirgučiu padažu .
Spirgučių padažo gaminimas:
Šoninę sukapoti smulkiais gabaliukais ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Kepti ant nedidelės ugnies. Svogūną smulkiai supjaustyti ir taip pat suberti į keptuvę ir viską kepinti, kol šoninė apskrus. Baigus kepti galima paskaninti pipirais, druska, mairūnu įmaišyit kelis šaukštus grietinės.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!