ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS
Ingridientai:4 didelės arba 8 mažos kriaušės,
1/2 citrinos,
200 g ryžių,
3/4 l pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
150 g cukraus pudros,
2 kiaušiniai,
1 žiupsnis druskos.
Sirupui:
150 g cukraus.
Gaminimas
Ryžius gerai nuplauname šaltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode užviriname pieną, suberiame ryžius, vanilinį cukrų ir gerą žiupsnelį druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mažos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudrą suberiame tik baigiant virti. Ruošdami sirupą, užviriname 1/2 l vandens su cukrumi. Tuo tarpu nulupame kriaušes ir perpjauname į dvi dalis, išimame sėklalizdžius ir apšlakstome citrinų sultimis. Sirupui užvirus, dedame kriaušes ir verdame ant mažos ugnies, kol jos taps peršvieččiamos (15-20 min.). Paliekame atvėęęęįįįsti sirupe. Nukąėlę nuo ugnies, įmaiš#č3;ome 2 iššžžžplaktus kiašušinius. Masę sukrečiame į suflėė formššššššą ir paliekame atvėėsti šaldytuve. Ryžius išimame iš formos į ėlėkštę ir ant viršaus uždedame nusunktas kriaušes. Užpilame sirupu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!