ŠVEDIŠKAS DESERTAS

Ingridientai:
4 kiaušinių baltymai
2 kiaušinių tryniai
290 g cukraus
270 g smulkintų ( beveik miltai) migdolų
50 g sviesto
1.5 litro plaktos grietinėlės

Gaminimas
4 kiaušinių baltymus išplakti su 120 g cukraus iki standžių putų. Šią masę supilti ant 70 g smulkintų ( beveik miltai) migdolų. Išmaišyti.
Padalinti į dvi dalis.
Kepti atskirai po 15 min ant sviestinio popieriaus, patepto sviestu ir pabarstyto miltais. Iškepus paplotėlius palikti atvėsti.
Įdaras: į 85 g cukraus įpilti truputėli vandens ir tirpinti ant silpnos ugnies, kol gausis karamelė. Dar karštą sudėti ant 200 g smulkintų migdolų ir gerai išmaišyti. Palikti stingti ant sviestinio popieriaus. Po to susmulkinti.
2 kiaušinių trynius išsukti su 85g cukraus ir 50 g sviesto. Supilti įį 1.5 litro plaktos grietinėlėę;s ir geraįįįi iššmaiššyąąąti. Virinti ant silpnos užžgniesšššššš, kol šiek tiek sutirštėės. Atvėėsusį kremą supilti ant karameųųųųlinių migdolų.
Pusę kremo pilti ant pirmojo paploėtėėėėlio. Uždėti kitą paplotėlį ir supilti ant viršaus likusį kremą. Viršų apibarstyti migdolų drožlėmis.
Prieš valgant palaikyti šaldytuve.
(Asta Eigėlyt)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!