Sūrūs sausainukai
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
3 puodeliai miltų;
2 valg. šaukštai smulkaus cukraus;
1 arb. šaukštelis druskos;
1 valg. šaukštas sausų mielių;
1 puodelis vandens;
1 valg. šaukštas sviesto arba margarino;
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų;
1 kiaušinio trynys; pagal skonį stambios druskos (užbarstymui);
pagal skonį maltų linų sėmenų (užbarstymui).
Gaminimas:
Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde iki 50-550C pašildykite vandenį kartu su sviestu. Šį skystį supilkite į miltų masę ir gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus linų sėmenis, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją palaikykite riebalais išteptame inde, pastatytame šiltoje vietoje. Palaukite 45–60 minučių, kol tešla iškils. Iškilusią tešlą dar paminkykite 5 kartus ir padalinkite į 12 lygių porcijų. Jas iškočiokite virvelės forma, suformuokite riestainukus. Juos sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 5 minutes leiskite tešlai pakilti. Trynį išplakite su trupučiu vandens ir patepkite riestainukus. Ant viršaus užbarstykite stambios druskos ir maltų linų sėmenų. Kepkite apie 15 minučių, kol riestainukai gražiai paruduos.
Tinka vartoti su:
Patiekite su krekeriais ir daržovėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!