Spanguolių putėsis
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
200g spanguolių, 60g medaus, 120g cukraus, 60g manų kruopų
Gaminimas:
200g perrinktų, gerai nuplautų ir nusausintų spanguolių sumalkite, išspauskite sunką ir padėkite šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkite 450ml verdančio vandens, dėkite ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Nuovirą perkoškite per marlę, įdėkite 60g medaus ir jį išmaišykite, kad ištirptų. Po to suberkite 120g cukraus ir dar pavirkite, kad gautųsi sirupas. Sirupui užvirus, plona srovele, visą laiką maišant, supilkite 60g manų kruopų. Visą laiką reikia maišyti, kad nesusidarytų gumulų. Ugnį sumažinkite ir dar virkite apie 12 minučių. Po to nuimkite puodą nuo ugnies, įpilkite spanguolių sunką ir plakite mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rausvi putėsiai. Putėsius sudėkite į vazeles ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Vincentas Sakas
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!