Šokoladinis paplotis su grietinėle ir braškėmis

Ingridientai:
150 g pusiau saldaus (juodojo) šokolado,
3 kiaušiniai, lengvai suplakti,
200 g cukraus,
100 g maltų migdolų,
100 g kvietinių miltų,
4 kiaušinių tryniai, lengvai suplakti,
400 ml pieno,
350 g braškių, supjaustytų griežinėliais,
1 šaukštas kakavos,
Braškės, pamirkytos karamelizuotame cukruje, papuošti (nebūtinai).
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ištepkite sviestu 23x12 cm kepimo formą. Ištirpinkite 125 g šokolado prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu.

Dideliame dubenyje suplakite 3 kiaušinius su puse normos cukraus iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite šokoladą. Sudėkite migdolus ir pusę miltų normos. Sukrėskite tešlą į formą. Kepkite 45 minutes. Šiek tiek atvėsinkite, paskui išverskite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite likusius miltus.

Užvirinkite pieną ant mažos ugnies. Įpilkite pieno į kiaušininį mišinį. Gerai suplakite ir perkelkite atgal į keptuvę. Virinkite ant mažos ugnies, nuolat pamaišydami, kol masė sutirštės, apie 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite likusį šokoladą. Atvėsinkite. Perpjaukite pyragą išilgai į tris sluoksnius.

Ant lėkštės, su kuria tieksite ant stalo, padėkite vieną kepinio sluoksnį. Aptepkite puse normos kremo. Uždėkite braškių. Uždenkite kitu papločio sluoksniu ir užtepkite likusį kremą. Ant viršaus sudėkite likusias braškes. Uždenkite paskutiniu kepinio sluoksniu. Apibarstykite kakavos miteliais ir papuoškite braškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!