Smėlinis plikytas pyragas
Ingridientai:Tešla:
250 g. krakmolo,
3 šaukštai miltų,
4 kiaušiniai,
250 g. cukraus pudros,
250 g. sviesto arba margarino,
šaukštas romo,
citrinų esencijos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Sirupas:
dviejų apelsinų sultys,
3 šaukštai cukraus pudros
Glajus:
150 g. cukraus pudros,
šaukštas kakavos,
4 šaukštai vandens,
apelsinas.
Gaminimas
Cukrų ir kiaušinius ištrinti. Įpilti esencijos, romo, suberti krakmolą, 2 šaukštus miltų ir maišyti 6 minutes. Pastoviai maišant sudėti minkštą margariną, šaukštą miltų, išmaišytų su kepimo miltelius. Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Karštą pyragą subadyti ir apipilti karštu sirupu (apelsino sultys ir cukrus). Pyrago neišimti iš skardos, kol neatauš. Cukraus pudrą ištrinti su vandeniu ir kakava, ir šiuo glajumi aplieti pyragą. Puošti apelsino skiltelėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!