Sluoksniuotas desertas su raudonųjų serbentų kisieliumi

Ingridientai:
1,5 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės,
4 šaukštai cukraus pudros,
3 šaukštai cukraus,
vanilinio cukraus,
160 g raudonųjų serbentų sulčių,
1,5 šaukšto bulvių krakmolo,
240 g vandens,
5 kekės serbentų,
1/2 arbatinio šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės vandens.
Gaminimas
Atšaldyta grietinėlė plakama iki bus puri. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra (4 šaukštai)ir vanilinis cukrus.Į 240 g vandens supilamos uogų sultys, nedid. šalto vandens kiekyje ištirpintas bulvių krakmolas, 2 šaukštai cukraus ir išverdamas raudonųjų serbentų kisielius, atvėsinamas.

Plakta grietinėlė dedama į taures, sluoksniuojant su kisieliumi. Puošiama cukrintomis raudonųjų serbentų kekėmis (kekės panardinamos į išbrinkintos ir ištirpintos želatinos tirpalą, o po to į 1 šaukšto cukrų).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!