Sluoksniuotas desertas su raudonųjų serbentų kisieliumi
Ingridientai:1,5 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės,
4 šaukštai cukraus pudros,
3 šaukštai cukraus,
vanilinio cukraus,
160 g raudonųjų serbentų sulčių,
1,5 šaukšto bulvių krakmolo,
240 g vandens,
5 kekės serbentų,
1/2 arbatinio šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės vandens.
Gaminimas
Atšaldyta grietinėlė plakama iki bus puri. Baigiant plakti, suberiama cukraus pudra (4 šaukštai)ir vanilinis cukrus.Į 240 g vandens supilamos uogų sultys, nedid. šalto vandens kiekyje ištirpintas bulvių krakmolas, 2 šaukštai cukraus ir išverdamas raudonųjų serbentų kisielius, atvėsinamas.
Plakta grietinėlė dedama į taures, sluoksniuojant su kisieliumi. Puošiama cukrintomis raudonųjų serbentų kekėmis (kekės panardinamos į išbrinkintos ir ištirpintos želatinos tirpalą, o po to į 1 šaukšto cukrų).
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!