Sluoksniuota tešla su grietine

Ingridientai:
250 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
125 g grietinės;
1 arb. š. cukraus.
Gaminimas
Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant stalo arba lentos. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti atšaldytą grietinę. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis ir suformuoti kepaliuką. Jį uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Iš tešlos iškočioti į ¾ cm storio lakštą. Lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti į 1 cm storio lakštą, vėl sulankstyti į keturis sluoksnius ir trumpai palaikyti šalai. Procesą kartoti keturis kartus. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230°C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!