Skruzdėlynas

Ingridientai:
Tešla:
3 kiaušiniai,
9 šaukštai miltų,

Glaistas:
1 stiklinė natūralaus medaus,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė vandens,

Apibarstymui:
aguonos.

Kepimui:
0,7 l aliejaus(geriausiai rapsų).
Gaminimas
Glaisto gaminimas. Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas.

Tešlos ruošimas. Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia lygiakraščius trikampius), juos sumetam į karštą keptuvę (indą) su aliejum. Lapeliai kepami iki norimo rudumo.Iškepti lapeliai pamirkomi glaiste ir dedami ant lėkštės. Kiekvienas lakštelis apiberiamas aguonomis.Iš lakštelių suformuojame piramidę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!