Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.3 silkės,
2.2 - 3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.5 pipirai,
5.1 šaukštas aliejaus,
6.3 gvazdikėliai,
7.2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
8.1.5 stiklinės vandens.
Gaminimas:
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.
Silkių puseles, pasidėjus mėsа į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vyniotinyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vyniotinius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgymui tinka po paros.
Prieš patiekiant vyniotinius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!